View Full Version : Türkçe dil değişim sorunu..
palorida
07-14-2007, 09:54 AM
System > Language Editor > Choose Language to Edit - sayfasından ingilizce kelimeleri Turkçeye çevirdiğim halde websitem içerisinde hala ingilizce gözüküyor. phpLD admin'den bakıyorum değişmiş gözüküyor ama site içerisinde değişmiyor. Bunun sebebi ne olabilir arkadaşlar... Yardımınızı bekliyorum. Teşekkürler. :)
Not: Site içerisinde Türkçe karakter sorunu yaşamıyorum. Sadece standart gelen İngilizce kelimeleri Türkçe'ye çevirebilmem lazım.
Serkan
07-14-2007, 10:16 AM
Temp dosyalarından kaynaklanıyor olabilir.
palorida
07-14-2007, 10:32 AM
Temp dosyalarından kaynaklanıyor olabilir.
hepsini 777 yapsam düzelir mi?..
Serkan
07-14-2007, 09:55 PM
Dene bence
falsealarm
07-16-2007, 08:25 AM
Template cache'ini temizlemen lazim. Cache'i temizleyince sorun kalkacaktir.
Chmod 777 hicbir sorunun cozumu degil, guvenlik nedeni ile hicbir soruna cozum olarak uygulanmamali.
palorida
07-16-2007, 12:05 PM
Bilgi için saol falsealarm. Yalnız template cache'ı nereden temizleyebilirim?.. Template manager içerisinde yok.
palorida
07-16-2007, 01:40 PM
Evet buldum. Settings > Meintenance > sayfasında. (v.3x).. ama sorunu çözemedik. mesela "articles" yerine "makaleler" yazdığımda siteye yansımıyor..
falsealarm
07-18-2007, 06:50 PM
Palorida, benim bahsetting cache (on bellek) /temp/templates/ da bulunan dosyalar. Bazi modlar ve language degisimleri icin on bellegin temizlenmesi gerekiyor. Buradaki index.html haric tim php dosyalarini silebilirsin on bellegi temizlemek istedigin zaman.
Evet buldum. Settings > Meintenance > sayfasında. (v.3x).. ama sorunu çözemedik. mesela "articles" yerine "makaleler" yazdığımda siteye yansımıyor..
palorida
07-21-2007, 12:38 PM
İki farklı işlem yaptım.
1- /lang/ klasörüne "tr.php" eklemem gerekiyormuş. (Boby)
tr.php dosyasını "string to hash" yaparak oluşturabiliyorsunuz. (http://www.johnmaguire.us/tools/hashcalc/) sayfasında.
- /include/config.php dosyası şu şekilde olmalı.
define('LANGUAGE', 'tr');2- /temp/templates/ de bulunan .php leri de temizledim..
palorida
07-21-2007, 12:44 PM
Valla bi şi değişmiyor. mesela "Site Kayıt bölümünde (http://www.alisverisindex.com/submit.php)" "Submit Link" türkçeye nedense çevrilmiyor.. gibi gibi... :(
CTdeadbone
08-17-2007, 11:48 PM
onun tam çevirmesini yapamıyorsun sadece admin paneli için Türkçe çeviri yapabilirsin normal site kayıt bölümü filan template dosyalarından kendin Türkçeleştirmen lazım
Serkan
08-18-2007, 02:19 AM
Arkadaşlar kusura bakmayın bayadır ilgilenemiyorum site ile çünkü işlerim çok yoğun bana bir gönüllü yardımcı lazım
needtheend
02-10-2008, 01:07 AM
Hiçbir şekilde değişmiyor.. Her defasında ftpden cache/templates içindekileri sileceksek, adminden dil değişikliğinin ne kolay yanı kalıyor? sil, değiştir-sil,değiştir... real-time yapılan değişiklikleri göremedikten sonra... Bilen biri lütfen yanıtlasın nefret etmek üzereyim scriptten
thecorfu
02-12-2008, 09:14 AM
Arkadaşım nefret edecek bişey yok. :) sen önce bi versiyonunu yazarmısın buraya. Ben yardımcı olucam sana.
thecorfu
02-12-2008, 09:17 AM
Arkadaşlar kusura bakmayın bayadır ilgilenemiyorum site ile çünkü işlerim çok yoğun bana bir gönüllü yardımcı lazım
Ben özellikle 3.2 ile ilgili her soruya yanıt vermeye çalışıyorum.
falsealarm
02-12-2008, 06:26 PM
Arkadaslar tekrarliyorum, acil olan her dil degisimini template (.tpl) dosyalari uzerindede yapabilirsiniz. Evet, kulaginizi tersten gostermek olacak fakat hali hazirda acik olan sitenizde bu sorunlari yasiyorsaniz, scriptten "nefret" etmeden once bunu denemenizi tavsiye ederim.
Buna parallel olarak kendi bilgisayariniza easyPHP yada WAMP ile bir test versiyonu kurup sorunu cozmeyi denersiniz.
falsealarm
02-12-2008, 06:40 PM
Ayrica eger sorun tek birkelim yada kelime grubu cevirme ile ilgili ise ve diger kelimeler dogru olarak ceviriliyor ise, lutfen language dosyanizdaki o terim icin kayitli olan md5 degerini kontrol edin. Online bircok md5 hash kalkulasyonu yapan site var, girdiginiz textin md5 degerini karsilastirip dosyada dogru oldugunu tespit edin.
Bu deger dogru degil ise, o text her ne kadar translation icin {l} {/l} ile isaretlenmis ise bile translation calismayacaktir.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.