PDA

View Full Version : Lütfen Yardım....

hasan_codek
09-26-2007, 03:52 PM
herşeyi doğru yapıyorum ama bir türlü kurulumu gerçekleştiremedim.Aldığım Hata:

An error occured while creating/updating the database structure. Please check if you have appropriate database rights.
If you require help with your database server settings, please consult your hosting company.
The database server returned the following message:
The used table type doesn't support FULLTEXT indexes

Database adı,kullanıcı adı,şifre hepsi doğru ama olmuyor.Bundan önceki kısımdada bir hata almadım.Ama burayı geçemedim.

falsealarm
09-26-2007, 04:30 PM
Kullandigin host MySQL icin FULLTEXT index opsiyonunu desteklemiyor. Ya bas vurup degistirmelerini isteyeceksin yada asagidaki gibi tum FULLTEXT referanslarini tables.php'den kaldiracaksin. Maalesef performans dususu olacaktir.

'DESCRIPTION' => array ('DESCRIPTION' , 'FULLTEXT'),

hasan_codek
09-26-2007, 05:26 PM
Çok sağol falsealarm dediğini yaptım ve işlemi gerçekleştirdi.Performans düşüşünden bahsetmişsin tam olarak ne gibi bir etkisi olur bu kodu çıkarmanın.?

hasbehas
09-26-2007, 09:47 PM
lütfen bize burdan performans düşüşü ile ilgili bilgi ver.. bende merak ediyorum..

murrtex
09-30-2007, 03:44 PM
Evet bende merak ediyorum

falsealarm
10-01-2007, 12:18 AM
Arkadaslar tam detayi ile aciklayadabilirim isterseniz ama herhangi bit Php & MySQL sitesinde indexler hakkinda okursaniz cevabi bulabilirsiniz. Indexler veritabanlarinda tablelara erisimi hizlandirmak icin kullanilir. Halihazirda bulunan indexleri kaldirginiz zaman yada modunu degistirdiginizde performans dususu olabilir. Kesin olacak diye birsey soz konusu degil ama.
Dizininiz toplam kayitsayisi az ise, yada Adodb caching kullaniyorsaniz etkisi olmaz saniyorum.