PDA

View Full Version : Dil dosyası edit

needtheend
01-30-2008, 12:41 PM
3.3 satın aldım, kullanıyorum. en.php dil dosyasını admin panelinden değiştirmek istedim. Adminde dil bölümünde türkçeleştirdirdiğim kısım gayet güzel değişmiş biçimde görünüyor FAKAT siteye, yaptığım bu değişiklik yansımıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Not: config.php chmod 777 olarak yapmama rağmen olmuyor.

thecorfu
01-30-2008, 12:56 PM
Anlattığın sorun için araştırma yapmak lazım ama
bana kalırsa şu şekilde yapman daha pratik olur:

en.php nin tr.php adında kopyasını çıkar.

daha sonra tr.php dosyasını editörle manuel olarak editle.

sonra congig.php deki

@ header ('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
define('LANGUAGE', 'en');

satırlarını

@ header ('Content-Type: text/html; charset=windows-1254);
define('LANGUAGE', 'tr');

olarak değiştir.

admin paneldende language olarak tr yi seç.

birde header.tpl dosyasında

{* Document character set *}
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

satırını

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

yaparsan sorun çıkacağını sanmıyorum.

falsealarm
01-30-2008, 02:34 PM
nnedtheend, Turkcelestirme nedenini yazar misin? Birde admin panelinimi Turkcelestirmek istiyorsun yoksa on yuzumu? Yoksa ikisini birden mi?

needtheend
01-30-2008, 03:30 PM
Aslında şöyle; ön yüzü türkçeleştirmek istiyorum. Genelde forumda v2 sürümü için paylaşım yapılmış ama ben v3.3 kullanıyorum.

Bazı yerlerin Professional template dosyalarından değiştirilmesi gerektiğini gördüm. Fakat örneğin submit site bölümünde formdaki doldurulması gereken alanları boş bırakıp submit dediğimizde alanların doldurulması gerektiğine dair hata veriyorya örneğin: Invalid URL gibi.. O kısımları template lerde bulamadım. Dil dosyasında buldum, değiştirdim ama değişiklik siteye yansımadı. Adminde language bölümünde değiştiğini görüyorum ama sitede değişmiyor. Arkadaşın dediği gibi tr.php olarak kopyalayıp ftp ye attım ama config.php de
şeklinde bir alan yok.

kısmı var ama
kodu include klasorundeki configde yok.

thecorfu
01-30-2008, 03:49 PM

ikisi ayrı satırlar aslında ben alt alta yazdım ama normalde alt alta değiller.

@ header ('Content-Type: diye başlayan satır yokmu belki sonu utf-8 değildir ?

yoksada çok önemli değil türkçe karekterler düzgün çıkıyormu ona bak.

Haklısın template dosyalarındanda değiştirmen gereken bölümler olabiliyor.
Hatta bazı uyarı ve mesajlar php dosyalarından geliyor.

thecorfu
01-30-2008, 04:13 PM
Bu arada sen haklısın @ header ile başlayan satır 3.3 versiyonunda yokmuş, sanırım 3.2 ye baktım yanlışlıkla. Dolayısı ile o işlemi atla.

ama header.tpl dosyasında da sanırım değişiklik var.

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset={$smarty.const.CHARSET}" />

buda demek oluyorki admin panelden değiştirilebilir yapılmış 3.3 te.

ister tırnaktan önceki yeri silip elle windows-1254 yap istersen admin panelde bi yerde olmalı charset diye bir ayar orda gerekli düzeltmeyi yap.

bu kısım önemli yoksa türkçe karekterler düzgün görünmez.

3.2 kullanıyorum ve bu ayar manuel yapılıyor o yüzden yanlış bilgi vermişim, kusura bakma

falsealarm
01-31-2008, 08:20 PM
Arkadaslar kafainizi karistirmak gibi olmasin ama sitenizde birden fazla dil kullanmayacaksaniz, yada ayni dil dosyasini baska phpLD sitelerine tasima niyetiniz yok ise, Turkcelestirmeyi template'iniz uzerinde, hatta ve hatta {l} refereanslarini kaldirarak direk olarakta yapabilirsiniz.
Tabii bu birden fazla dosyada degisim yapma gerekliligini getirecek ve template'i tasimadan, Turkcelestirmeyi tasima imkaniniz olmayacak. Bunlarida unutmayin. Ben kismen cevirileri boyle yapiyorum cunki bazi tarih, saat, kayit sayisi ceviri kaliplari Turkceye uymuyor.

hazardouspunch
02-06-2008, 07:44 PM
Temp klasöründeki templates klasörünün içindeki herşeyi sil sorun kalmayacaktır;)

canvatan
06-16-2008, 01:30 PM
3.3 versiyonun ayni versiyon 2.2 gibi dil dosyası yok mu ?