View Full Version : Standart gelen Anchor Textleri İngilizceden Türkçeye nasıl çevirebiliriz?
palorida
07-13-2007, 03:24 PM
Selam arkadaşlar,
PhpLD 3.2.0
Standart paket ile gelen anchor text leri ingilizceden turkçeye nasıl çevirebiliriz. Mesela: "Submit Site" yerine "Siteni Ekle" yazacağım. İlginiz için şimdiden teşekkürler..:)
Serkan
07-14-2007, 10:18 AM
Bak mesela ben 2x sürümü kullanıyorum orada /templates klasöründe header.tpl ve topbar.tpl dosyalarından değiştirebiliyordum.3x kullanmadım ama o dosyalara bir bak derim zaten bulmanda çok zamanını almaz
palorida
07-16-2007, 11:49 PM
Saol Serkan. Ben de tek tek yaparak hallettim. Yalnız v3.2 de "edit language file" diye bi sayfa var, orada tüm kelimeler dizilmiş. Ve hepsini tek tek değiştirerek tüm siteyi istediğin dile çevibilecekmiş gibi düşünüyorsun. Sonra da hayal kırıklığına uğruyosun. Çünkü yaptığın kayıtlar siteye yansımıyo. Bi değişiklik olmuyor yani.. İngilizce forumlarda da "özellikle v3 destek" forumunda postaladım konuyu ama yardım alamadım açıkçası.. :(.. Neyse tek tek çözdük çoğunu. Yalnız uyarı mesajları hala İngilizce çıkıyor (mesela Site Ekle bölümünde yanlış girildiği zaman çıkan uyarı mesajları gibi) Bunlar Turkçeye nereden çevriliyor anlamadım..
Yardımın için teşekkürler..
Serkan
07-17-2007, 11:48 AM
Rica ederim arkadaşım yani herşeyi birilerinden beklemeyin derim.Kimse doğuştan öğrenmiyor bunları ama kendi başınıza kuracalayarak öğrenirseniz daha akılda kalıcı olur. Ama yine bildiğim kadarıyla sizlere yardımcı olmaya çalışıyorum.Her ne kadar başka arkadaşlarda size yardımcı olmaya çalışsada Genelde tek başıma bişeyler yapmaya çalışıyorum o yüzden çok zorlanıyorum.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.